Duinvermaak Bergen

Duinvermaak

Breelaan 132
1861 GH Bergen NH
072 - 581 39 27

  • Duinvermaak 1920
  • duinvermaak vroeger
  • duinvermaak
Premium kwaliteit

Historie

Heel wat jaren geleden, om precies te zijn 1613, werd er al melding gemaakt van een speciale plek op de grens van bos en duin aan de rand van het pittoreske dorp Bergen. Een prachtig schilderij uit 1613 (“Officieren van de oude Schutterij in een landschap”, C.J. van Heck) noemt reeds het Vrouwtje van Duin als plek van ontspanning en vermaak.ย  Duinvermaak is de trotse sponsor van de restauratie van dit schilderij, dat nu te bewonderen is in het Stedelijk Museum Alkmaar.

Het huidige pand van Duinvermaak is in 1913 gebouwd, zeer waarschijnlijk deels op de plek waar de oude uitspanning Vrouwtje van Duin lag. Een uitspanning was een plek waar de paarden uitgespannen en gewisseld konden worden, tevens een herberg waar dus al meer dan honderd jaar gegeten en gedronken werd…

wijnglas

Het interieur van Duinvermaak van vandaag is ontstaan na een grootscheepse verbouwing in 2014. De origineel aanwezige doorgang tussen Duinvermaak en het daar achtergelegen Vrouwtje van Duin is in ere hersteld, met behoud van vele originele details. Door toevoeging van de openhaard en het doorvoeren van de sfeer van Duinvermaak is er nu een grote, sfeervolle ruimte ontstaan waarin jong en oud zich prettig voelt!

๐Ÿ‘‘ Let op, gesloten! ๐Ÿ‘‘

๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ๐Ÿงก Koningsdag - zaterdag 27 april - zijn we gesloten ๐Ÿงก๐Ÿ‡ณ๐Ÿ‡ฑ

Welkom bij Duinvermaak

(Nu weer) Dagelijks geopend van 9 tot 21 uur. Keuken geopend 12. 00 uur tot 20.30 uur.

7 dagen geopend
van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Wist u dat u bij ons ook pannenkoeken en pizza's kunt
afhalen!

Gratis parkeren
+ fietsoplaadpunt

Bij ons verkrijgbaar
PWN Duinkaarten